Önkormányzati járda projekt

2023.05.10. 16:30

Érdemes gyalog menni a pékhez

Az önkormányzat járda beruházása elérte a harmadik fázis, pontosabban a harmadik helyszínt. Jelenleg a Kórház utca és a Dózsa tetején álló pékség közötti szakaszt építik.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

A város önkormányzata minden évben jelentős összeget fordít a gyalogjárók karbantartására, esetenként felújítására, cseréjére. Csak ebben az évben 230 milliót áldoznak erre saját forrásból. A járdaprogramban, ahogy korábban már hírt adtunk róla, elkészült a gyalogosok és a parkoló autósok számára egy új, aszfaltos rész Zimmermann Ágoston Általános Iskola előtt, és a régi buszpályaudvar utáni kanyarban is. A felújítás sora most a Dózsa utca teteje és a Kórház utca közötti szakaszon van, ahol már igen nehézkes volt a biztonságos haladás.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

-A gyalogjárda program részeként vízelvezetéssel együtt történik a járdafelújítás, így a kivitelező cég egyik brigádja a beton idomkövekből készült felszíni csapadékvíz-elvezetőt építi, míg a másik a térköveket rakja az előre elkészített tükörbe. Az újjáépített rész egészen a pékség előtt a gyalogátkelőhelyig tart, és a túloldalon is térköves járdához csatlakozik, így akik a zenés utcákba mennek jobbra, azok már mindenhol térköves járdán haladhatnak végig, mert hálózatszerűen össze van kapcsolva minden gyalogjáró, mondta Fenyves Péter polgármester.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában