Frissen Fejérből

2023.05.08. 18:08

Az autósok inkább még az araszolást választják a déli összekötő helyett (videó)

Ahogy azt megírtuk, május 8-án, a reggeli órákban, hivatalosan is megnyílt a várva várt déli összekötő út, ahova mi magunk is elautóztunk, hogy lássuk: használják-e, "megtalálták-e" már az autósok az elkészült utat?

Déri Brenda

Reggeli ottjártunkkor ugyan néhány autó már ’felmerészkedett’ az új útra, de sokan még a megszokottat választották inkább, így ismét visszamentünk, ám ezúttal a délutáni csúcsforgalomban, hogy lássuk, a dugó ösztönzi-e az embereket arra, hogy esetleg levágják az utat a déli összekötőn át? A Széchenyi út felől haladtunk a körforgalmon át a Szárcsa út irányába, ahol egyelőre nemigen tapasztaltunk változást, ugyanakkora volt a forgalom, mint a déli összekötő út megnyitása előtt. 

Ugyanez volt igaz a Sárkeresztúri útra is, ahol a város felé vezető úton a csúcsidőben megszokott módon, lépésben lehetett csak haladni. A déli összekötő útra felhajtva pedig megbizonyosodtunk afelől , hogy egyelőre - talán még érthető módon - nem használja túl sok autós, valószínűleg azért, mert még nem jártasak arra, így inkább az ismerős útvonalat választják, az erős forgalom ellenére is. 

Mindez nyilván csak az első nap csúcsidejének első tapasztalata, s bízunk abban, hogy a déli összekötő utat az auósok "felfedezik" maguknak, kiismerik, s beváltja a hozzá fűzött reményeket, jelentősen tehermentesítve a déli városrész útjait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában