Társadalmi összefogás eredménye

2023.05.12. 20:30

A lánglovagok új, martonvásári otthonát adták át (videóval!)

Az új tűzoltószertár jelképes kulcsát vehette át Gaál Tamás, a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Marton ÖTE) parancsnoka azon az ünnepségen, melyen hivatalosan is átadták az immáron teljes pompájában, mintegy 68 millió forintból épült Orgona utcai létesítményt. A péntek délutáni eseményen az illusztris vendégek saját szemükkel láthatták a társadalmi összefogás gyümölcsét.

Kecskés Zoltán

A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület hivatalosan is megkapta otthonául az Orgona utcai létesítményt.

Fotó: Kozma Milos

Bár maga, a csaknem 200 négyzetméteres laktanya (2+1 szerállás) már tavaly év végén elkészült, így kvázi, karácsonyi ajándékként az egyesület kötelékébe tartozó lánglovagok birtokukba is vehették, ám a környezet rendezése, a jó idő beálltával, tavasszal fejeződhetett be. Az új tűzoltóság előtti burkolat például éppen Szent Flórián ünnepére (május 4-re) készült el. 

Az új tűzoltószertár kívülről.
Fotó: Kozma Milos

Az épületátadás alkalmából beszédet mondott többek között Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Szabó Tibor polgármester, Magosi Lajos, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, majd az ünnepség keretében díjazták a Marton ÖTE tagjait, és mindazokat, akik hozzájárultak a beruházás megvalósulásához, köztük a város polgármesterét is.

Az illusztris vendégek saját szemükkel láthatták a társadalmi összefogás gyümölcsét. 
Fotó: KZ

Mint elhangzott a pénteki átadón, a fejlesztés Martonvásár Város Önkormányzatának beruházásában valósult meg. A szükséges anyagi forrás megteremtéséhez pedig hozzájárult még a Szent László Völgye Többcélú Kistérségi Társulás, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is.  A finanszírozás a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület eredményes LEADER pályázatával vált teljessé, ahonnan még 10 millió forintnyi elnyert forrás érkezett. A támogatás – az új tűzoltószertár mellett – különböző kisebb értékű szakfelszerelések beszerzéséhez, informatikai fejlesztéshez, az önkéntes tűzoltóság működési költségeihez is hozzájárult.

Tessely Zoltán, a térség és a Pannónia Szíve Program megvalósítását irányító országgyűlési képviselője az átadón gratulált az önkénteseknek, akiket példaként állított a település lakossága elé. Mint mondta, ez egy valós civilszervezet, amely olyan feladatot lát el, ami közösség számára meghatározó, fontos és helybéliek biztonságérzetét növeli. Másrészről köszönetét fejezte ki az egyesület tagjainak a felelősségvállalásukért, akik a tűzoltósági feladataikat öt település (Martonvásár, Baracska, Gyúró, Ráckeresztúr és Tordas) területén, valamint a környező közlekedési utakon, így az M7 és M6 autópályák érintett szakaszain látják el. 

A kulcsátadás pillanata. 
Fotó: Kunsági Kinga

Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere szintén büszkeségének adott hangot. Kiemelte, egy komoly település, egy komoly kisváros nem képzelhető el tűzoltó egyesület nélkül, amely egyfajta identitást jelent és biztonságot ad az itt élőknek. Rámutatott arra, hogy ez az épület egy társadalmi összefogás eredménye, amely egy régi vágyálmot teljesít be, amihez a szomszédos társtelepülések is nagyban hozzájárultak.

Sokan voltak kíváncsiak a lánglovagok otthonára. Valamennyi résztvevő egy képen.
Fotó: Kozma Milos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában