Vármegyei lett a hagyományos ünnep

2023.05.12. 14:15

A Festetics-kastélyban rendezik meg a vármegyenapot

Május 19-én Dégen rendezik meg a Festetics-kastélyban a Fejér Vármegyei Önkormányzat legnagyobb saját ünnepét, a Vármegyenapot, jelentették be egy sajtótájékoztató keretében a vármegyeházán.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A már hagyománnyá vált rendezvény ebben az évben, vagyis 2023-ban lesz először Vármegyenap. Az elnevezés változik, de minden más a már kialakult hagyományoknak megfelelően zajlik, így az esemény része lesz a Fejér Vármegyei Közgyűlés ünnepi ülése, melynek keretében átadják az önkormányzat kitüntető címét, díjait. 

-Az idei Vármegyenapot Dél-Fejérben, egészen pontosan Dégen tartjuk, május 19-én, és délelőtt 10 órakor kezdődnek a programok. Azért esett erre a helyszínre a választás, mert ez a térség számunkra egy kiemelt fontossággal bíró terület, mondta el Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke. 

-Érdemes odafigyelni, hogy azok a közösségek, akik ebben a községben, ezen a területen élnek, hogyan, miképpen oldják meg a hétköznapi életüket, hogy hogyan és miképp válnak cselekvő közösséggé. Olyan sok fejlesztés volt ebben a térségben, olyan sok forrás érkezett ide, de mi a közösséget és annak identitását is szeretnénk megmutatni és bízunk abban, hogy azok értékek is meg fognak jelenni, amelyek vendégszeretetben, vendéglátásban és a közösségek erejében meg tudunk mutatni, fogalmazott Varga Gábor, a terület országgyűlési képviselője. 

-Hogy ránk esett a választás, az nagy megtiszteltetés számomra is és Dég számára is. A Festetics család egy olyan örökséget hagyott ránk, ami elég gazdag műemlékekben. Ezenkívül az elmúlt években sokat fejlődtünk, ezért mindenkinek azt javaslom, látogasson el hozzánk és nézze meg a kastélyt és az ország egyik legnagyobb angolparkját, invitálta az érdeklődőket Gárdonyi Sándorné, Dég polgármestere. 

 A jövő héten tartott eseményen átadják majd a kitüntető díjakat és címeket, emellett fellép majd a Szent György Kórház kórusa is. Nem marad el a Megyekorzó, illetve a Fejér Termék és Kézműves Vásár sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában