Székesfehérvári Üzleti Fórum

2023.05.11. 17:30

"A 2008-as gazdasági válság csak válságocska volt"

Ennyi kihívás és ennyi lehetőség még sosem volt – mondta Sinkó Ottó a Videoton vezérigazgatója köszöntő beszédében a negyedik alkalommal megrendezett Székesfehérvári Üzleti Fórumon, utalva ezzel a csütörtöki kerekasztal központi témájára.

Borsányi Bea

Sinkó Ottó

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Sinkó Ottó arról is beszélt, hogy a jelenlegi geopolitikai feszültség kiéleződése, az orosz-ukrán háború megváltoztatta a gazdasági működés szinte minden paraméterét, többek között újra alakultak a piacok, felbomlottak a kereslet-kínálati viszonyok, az égbe szöktek az energia-, és az alkatrész árak, magas lett az infláció. „Ilyen zavarokat, ekkora turbulenciát a világban az általam ismert időszakra visszatekintve, nem tapasztaltam.” – fogalmazott Sinkó, aki azt is kiemelte: Magyarországon a második legmagasabb az infláció az Európia Unió tagországai között. A pénzromlás mértéke korábban átlag 2,5 százalék volt és még a 2008-as gazdasági válság – a mai események fényében szemlélve csak „válságocska” – idején is csak 4,3 százalékra kúszott fel. Ehhez képest tavaly októberi adatok szerint az infláció elérte a 11,5 százalékot – mutatott rá a Videoton vezérigazgatója.

A csütörtöki fórumon bevezetésként egy banki szakembertől kaptak általános gazdasági makro körképet a megjelent cégek képviselői, majd a kerekasztalbeszélgetések töltötték ki a délelőtt hátralévő részét, amelyen főként a fentebb említett témákkal foglalkozott az üzleti fórum több mint száz, Fejér vármegyei cégeket képviselő résztvevője. Ezeken a Top200 legnagyobb árbevételű cég székesfehérvári tagjainak vezetőitől lehetett kérdezni, illetve velük együtt gondolkozni. 

A Fejér vármegyei cégek negyedik alkalommal vehettek részt az üzleti fórumon
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában