Eboltás

2023.04.20. 15:00

Van, ahol a jövőben házhoz megy az állatorvos

Mint minden évben, idén is kötelező az ebek veszettség elleni oltása. Ám Száron úgy döntöttek, nem folytatják az eddig megszokott gyakorlatot: nem lesz egy helyre kijelölt, úgynevezett összevezetéses eboltás.

Borsányi Bea

Forrás: Pexels.com

Ahogy a legtöbb településen, így Száron is az volt a módi korábban, hogy egy évben két – pót oltásokkal négy – időpontot hirdettek meg a faluban, amikor egy előre megnevezett helyszínre vihette mindenki a kutyáját oltatni. A kutyák oltását a bicskei Bertóti Béla állatorvos végezte és végzi a továbbiakban is, ám az elmúlt évek tapasztalata alapján változtatnak az eddigi gyakorlaton – derül ki az általa kiadott közleményből. Az állatorvos szerint az eddigi módszer ugyan kényelmes volt, ennek ellenére mégis csak kevesen éltek a lehetőséggel a településen. Ezért a jövőben nem szerveznek több ilyen jellegű eboltást. Aki továbbra is Bertóti doktor úrral szeretné a kutyáját veszettség ellen beoltatni, annak innentől kezdve előzetesen kell időpontot egyeztetni vele a 30/530-3176-os mobilszámon, az oltás pedig az ebtulajdonos házánál történik. 

A doktor úr az általa kiadott közleményben arra is felhívja a figyelmet, hogy a veszettség veszélyes és nem gyógyítható betegség, amit ember is elkaphat. Ezért különösen fontos a kutyák veszettség elleni oltása! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában