Ártalmatlan betegségnek tűnt, nyaktól lefelé mozgásképtelenné vált

2023.04.18. 08:00

Terápiára gyűjtenek a dunaújvárosi Livi számára

Egy ártalmatlannak tűnő betegség 2021-ben megváltoztatta egy dunaújvárosi kislány életét. Azóta hosszú utat tett meg, de rendkívül fontos, hogy továbbra is megkapja a szükséges kezeléseket. Fejlődése, gyógyulása érdekében adománygyűjtést szerveztek.

Baráth Eszter

Forrás: Pexels.com

A dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulója Livi, aki 2021-ben, 7 évesen egy ártalmatlannak tűnő lázas megbetegedés után néhány nappal lábzsibbadásra, lábfájásra panaszkodott. Történetét iskolája közösségi oldalán osztották meg, ahol úgy fogalmaznak, két órával a panaszok után már nem tudott lábra állni. Livit szülei rögtön a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet sürgősségi osztályára vitték, ahol még aznap megszületett a diagnózis: Myelitis Transversa. A kórházba való szállítását követő négy napban Livi állapota a kezelések ellenére is romlott, akkor már nyaktól lefele nem tudott mozogni, majd gerincvelő gyulladással is meg kellett küzdeni.

Livi hosszú utat járt be az elmúlt hónapokban, kezeléseit követően 2021. decembere óta folyamatosan zajlik rehabilitációja, amelynek köszönhetően már komoly eredményeket ért el. Folyamatosan fejlődik, de nagy szükség van a további terápiákra. „Livi fejlesztésének fontos része a robotterápia, amit Steps Neurorehabilitációs Központban tudunk megkapni. Ez az egyetlen hely az országban, ahol a kezelések során ténylegesen az élethű járást tudja utánozni, újra elsajátítani, ezért fontosnak érezzük a klasszikus gyógytorna mellett a legmodernebb technológiát is alkalmazni Livi fejlesztése során, ezzel megadva a lehetőséget ahhoz, hogy újra önállóan járhasson” – írták az iskola közösségi oldalán.

Annak érdekében, hogy a kislány egy 100 alkalmas terápiát kaphasson gyűjtést kezdeményeztek. Livi történetét és az adományozás módját itt olvashatják:
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában