A mentők segítettek a vajúdó kismamának

2023.04.20. 15:45

Szülei autójának hátsó ülésén jött világra Barnabás (Frissítve!)

Barnabás sietett, és már a kórház felé vezető úton édesanyja szeretetteljes, ölelő karjaiba vágyott, nem várt. Tisztelet az édesanyának, ki nem mindennapi körülmények között hozta világra gyermekét. És hála a fehérvári mentőknek és az édesapának is, ki megőrizte hidegvérét, Barnabás biztonságban megszületett. Szülei autójának hátsó ülésén.

Horváth-Buthy Lilla

Képünk illusztráció!

Fotó: Jes2u.photo/Shutterstock

Ahogy arról először az Országos Mentőszolgálat adott hírt közösségi oldalán, a kis Barnabás olyannyira sietett, hogy édesanyjánál már a 38. héten jelezte, ideje a nagy találkozásnak. Ekkor indultak meg ugyanis a fájások, szerdán hajnalban. Párjával rögtön el is indultak a kórház felé. 

A poszt írója így fogalmaz, ez történt ezután: "...az események azonban felgyorsultak út közben, így a férj félreállt és a mentők segítségét kérte. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek, megvizsgálták az asszonyt és felkészültek a szülés levezetésére. Bár a személyautó hátsó ülésén kicsi volt a hely, már nem volt idő arra, hogy a nőt a mentőbe helyezzék. Az életmentők alig néhány perc alatt világra segítették a házaspár második gyermekét, aki rögtön fel is sírt. Helyszíni ellátást követően a kis Barnabást és a büszke anyukát is stabil állapotban szállíthatták kórházba a székesfehérvári mentők. Az újszülöttnek boldog és egészséges életet kívánunk, a szülőknek és a mentésben résztvevőknek gratulálunk!" 

Ehhez a jókívánsághoz a feol.hu minden munkatársa szívből csatlakozik! Gratulálunk!

Közben sikerült elérnünk Barnabás nagymamáját, így további, immár "hagyományosabb" részletekkel gazdagíthatjuk ezt a már amúgy is filmbe illő jelenetet: 

- Szülők tudta nélkül csak annyit árulnék el, hogy anyuka és a baba is jól vannak! Még jelenleg a kórházban tartózkodnak, de apuka és 5 éves nővére már nagyon várja haza Barnust - mondta el az apuka édesanyja a feol.hu-nak, miközben megköszönte a jókívánságokat is, miket a nem mindennapi gólyahír óta kaptak és kapnak folyamatosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában