Változások

2023.04.18. 17:00

Szociális ügyekről is döntött Perkáta testülete

A helyi főzőkonyha üzemeltetését immáron hivatalosan is átvette az önkormányzat, a továbbiakban helyben főznek a helyi óvodás és iskolás gyerekek, valamint a szépkorúak részére.

Héjj Vivien

Az önkormányzat árajánlatokat kér a Szent István utca egy-egy szakaszának aszfaltozására (képünk illusztráció)

Fotó: Elekes Gergő / FMH-archív

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen Oláh István polgármester ismertette, a faluüzemeltetés négy munkatársa és tíz fő közfoglalkoztatott megkezdte a fűnyírási munkálatok elvégzését.

– Komoly kihívás ez jelenleg a településen, mivel az alacsony létszám miatt nehéz mindenhova odaérni. Alapvetően a közterületek és intézményeink körüli zöldterület-kezelés az elsődleges feladatunk. – foglalta össze a polgármester.

A Győry-kastély kapcsán a díszterem és a konferenciatermek bérleti díjairól szavazott a testület. A Perkátai Településüzemeltető és Szolgáltató Nonprofit Kft.-t érintően az önkormányzat azt a döntést hozta, hogy a kft. működése egyelőre szünetel, az alkalmazottak munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnik.

Az alpolgármester illetményének emelését – az alpolgármester kérésére – nem szavazták meg. A képviselő-testület módosította a szociális igazgatásról és ellátásról szóló önkormányzati rendeletet: az intézményvezető kérésének megfelelően a perkátai szociális intézményben a nappali ellátás térítésmentesen igénybe vehető.

A település főzőkonyháját érintően elhangzott, április 17-től hivatalosan is Perkáta önkormányzata üzemelteti a főzőkonyhát, a továbbiakban helyben főzik az ételt a település óvodásai, iskolásai és szépkorúi részére. A képviselők döntöttek továbbá arról is, hogy a szociális étkeztetés kapcsán a házhoz szállításhoz szükséges autó beszerzésére maximum 2 millió forintot fordít az önkormányzat. Ebből egy jobb állapotú, lehetőleg puttonyos járművet szeretnének vásárolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában