Magyar falu program

2023.04.03. 14:00

Nemcsak a falubusz, de a tanyagondnok is új Iszkaszentgyörgyön

A Magyar falu programnak köszönhetően sikerült lecserélnie az egyik, 13 éves falubuszát az Iszkaszentgyörgyi önkormányzatnak. A járművel már az új, április 1-jével munkába állt tanyagondnok dolgozik.

Borsányi Bea

Törő Gábor, Bozsokiné Staudinger Márta és Gáll Attila

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A 15 millió forintból vásárolt vadonatúj transporter kulcsát hétfő délelőtt jelképesen Törő Gábor országgyűlési képviselő adta át. 

– A régi buszt egy 2009-es pályázaton nyertük és a tavalyi kiírásban, amivel az újra pályáztunk, az is szerepelt, hogy pluszpontokat kaphatunk az elbíráláskor, ha a használtat egy határon túli magyar szervezetnek ingyen átadjuk. Ezért úgy döntöttünk, hogy testvértelepülésünknek, Gyalunak adjuk oda a régit – mondta Gáll Attila polgármester. 

Az új kisbuszra pedig új tanyagondnok kerül, ugyanis Miski Ádám, aki öt évig töltötte be a faluban ezt a pozíciót, korábban felmondott. Helyét Bozsokiné Staudinger Márta veszi át, aki tíz éve él a településen, így minden bizonnyal többen is ismerik. Iszkaszentgyörgyön április elejétől így két hölgy látja el a tanyagondnoki teendőket. A busszal továbbra is a külterületeken és a faluban élőket segítik, de ezzel szállítják például a napi ebédet is az óvoda konyhájáról az iskolába, viszik a gyerekeket versenyekre vagy az időseket és a rászorulókat orvosi vizsgálatokra, kezelésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában