Frissen Fejérből

2023.04.25. 16:15

Négy negyedikes csapat küzdött egymás ellen a Hétvezérben (videó)

A Humán Hét keretében negyedikeseknek szerveztek játékos városismereti verseny a Hétvezér Általános Iskolában, Fehérvári mozaik címmel. Az intézmény könyvtárában négy csapat ,mérte össze a tudását a végső nagy hajrában. A nyereményük elsősorban az, hogy a mindenkori negyedikesek megismerik a várost és annak nevezetességeit.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Hétvezér Általános Iskolában hosszú évekre visszanyúló hagyományai vannak annak, hogy a helytörténeti ismereteket minél szélesebb körben igyekeznek beépíteni a gyerekek tanulmányaiba. Ennek részeként tíz éve zajlik egy verseny, aminek kedden délután volt a következő fordulója. Egy városismereti vetélkedőn vettek részt a negyedik évfolyam kiválasztott diákjai. A délutáni program valójában a verseny utolsó szakasza volt, ugyanis korábban már jártak a negyedikesek a városban, hogy megnézzék annak nevezetességeit. Aztán a környezetismeret tanítónénikkel beszélgettek a látottakról, és kedden kora délután megjelentek a könyvtárban, hogy egy jó hangulatú, játékos vetélkedőn megmutassák, hogy milyen sok mindent ismernek a városunkról. 

-Minden évben, minden évfolyam számára programokat, múzeumpedagógiai foglalkozásokat szervezünk. Mivel különböző skilleket, illetve jártasságokat szeretnénk értékelni, ezért úgy kértük a csapatok összeállítását, hogy legyen közöttük jó rajzoló, ügyes stratéga, aki szépen fogalmaz és aki jól tud csapatban játszani. 

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A végén egy háromtagú zsűri dönt a helyezésekről, mondta el kérdésünkre a szervező Dévainé Bauer Márta történelem-angol szakos tanár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában