A közgyűlés már kiírta a közbeszerzéseket

2023.04.19. 14:45

Napelemeket telepítenek, korszerűsítik a fűtést Fehérvár több, önkormányzati tulajdonú épületében

A legutóbbi, április 6-ai fehérvári közgyűlés számos felújítási közbeszerzés elindításáról döntött. Íme a részletek, mely épületek újulhatnak meg.

Házi Péter

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

Az eredményes közbeszerzéseket követően kezdődhet majd a villamoshálózat felújítása a Maroshegyi Óvoda régi épületszárnyában, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvodában és a Felsővárosi Óvodában. Új gázkazánt kap a Kríziskezelő Központ, a Családok Átmeneti Otthona, a Kríziskezelőben felújítják a lapostető vízszigetelését is.  Amint az önkormányzati kommunikációs központ közleményéből kiderül, a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodájában kicserélnek öt felülvilágító kupolát, a Szivárvány Óvodában új hőközpontot építenek, korszerűsítik a belső hálózatot és a melegvíz-vezetékeket.  A Rákóczi Utcai Óvodában pedig a szennyvízcsatorna részbeni felújítása szükséges.

A magas energiaárak miatt nem mellékes, hogy több önkormányzati intézményben napelemes rendszerek kiépítését is tervezi a város. Ezúttal a Ligetsori Óvodában, a Kríziskezelő Központ Széchenyi utca 60. szám alatti épületében, a Százszorszép Bölcsődében, az Árpád Úti Óvodában, a Hétvezér Általános Iskolában és a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézményben terveznek ilyen fejlesztést.
 

Ugyancsak döntés született a Városháza Díszudvarának rekonstrukciójáról is: felújítják az udvartérben található ivóvíz- és szennyvíz- valamint a csapadékvíz gyűjtő-hálózatot, és a távhővezetékeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában