Felmerültek kérdések

2023.04.30. 15:30

Mit gondolnak a helyiek a déli összekötő útról?

Ahogy arról beszámoltunk április 27-én, csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak a déli összekötő út vonatkozásában a Börgöndi úti csomópontnál.

Déri Brenda

Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

A helyieket hetek óta nagy lázban tartó kérdés, miszerint mikor használható a déli összekötő út, végre megválaszolásra került, május 7-én reggel 9-től délig mindenki, aki nem autós, tehát, rolleresek, biciklisek, gyalogosok, futók. Május 8-án, hétfőn pedig mehetnek az autósok. 

Később a tájékoztatón elhangzottakat Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András a közösségi oldalán is megosztotta és ahogy az lenni szokott, ez sokakat arra ösztönzött, hogy mondják el véleményüket. Kifogásolók persze akadtak bőven, de legalább ugyanennyien örültek is, hogy végre használhatják az új utat. De azért nézzük, mik azok, amik valóban jogosan vetülhettek fel az emberekben. Egyik ilyen az út szélessége, többek szerint egy személyautó kényelmesen elfér majd, ugyanekkor egy teherautó már nem. A másik pedig az, hogy valóban tehermentesíteni fogja-e a környező utakat, utcákat. Nos erre, akárcsak a legtöbb dologra igaz, minden a gyakorlatban dől el, így május 8-án kiderül. 

Kapcsolódó cikk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában