Fejlesztések

2023.04.21. 16:00

Megújult Aba központja

A napokban hivatalosan is átadták a város lakóinak Aba megújult központját. Uniós támogatásból kerékpártárolókat telepítettek, saját forrásból parkot alakított ki az önkormányzat.

Héjj Vivien

A helyiek számára is nagy öröm, hogy lakóhelyük új közösségi térrel gazdagodott

Forrás: Varga Gábor közösségi oldala

Uniós támogatásból és saját forrásból újulhatott meg a Hősök tere és környéke Abán. A központban található egy buszmegálló, a református templom, az egyik iskola és több emlékmű is, ezért nagy szükség volt arra, hogy a kerékpárok és az autók elhelyezése biztosított legyen.

A fejlesztés részeként a buszmegállóhoz épült egy negyven férőhelyes kerékpártároló, hozzá tartozó közvilágítással és telepített térfigyelő kamerákkal. Az önkormányzat saját forrásból egy térkövezett parkot alakított ki a II. világháború áldozatainak emlékművénél. Ugyancsak önkormányzati forrásból újulhatott meg az I. világháború áldozatainak emléket állító köztéri alkotás körüli tér.

Garantáltan jó szolgálatot tesz a negyven férőhelyes új, fedett kerékpártároló
Forrás: Varga Gábor közösségi oldala

A helyi református közösséggel összefogva a templom előtt egy 15 férőhelyes parkolót alakítottak ki, amely a templomba járók, az iskolába és buszra érkezők közlekedését, parkolási lehetőségeit is segíti.

– A teljes felújítás költsége 8,5 millió forint volt. Ebből a kerékpártároló, a világítás és a térfigyelő kamerák 6 millió forintba kerültek. A térfelújítás többi eleme, a parkfelújítás és a parkoló kialakítása hozzávetőleg 2,5 millió forintba került. Ebből pénzből ezt a nagyságrendű munkát csak úgy lehetett elvégezni, hogy az önkormányzat saját gépeivel és saját munkatársaival csináltatta meg a feladatot. – összegezte hivatalos felületén Aba önkormányzata kiemelve, hogy újabb szép, barátságos és biztonságos közösségi térrel gazdagodott a település.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában