Bútorfestő workshop

2023.04.01. 13:37

Megtanulhattak "új" bútort varázsolni Felsővárosban (galéria)

Kreatív amatőröket kalauzolt a bútorfestés világába Kőrösi Blanka bútortuning-oktató a Felsővárosi Alkotóházban. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében megvalósult programon különböző festési és díszítési technikákat tanulhattak meg a résztvevők.

Baráth Eszter

Szebbnél-szebb darabok készültek

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Április első napjára hirdetett bútortuning workshopot a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A rendezvénnyel a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hetéhez csatlakoztak, amelynek legfontosabb üzenete a „Kézművesség a mindennapjainkban”.

 

A Kőrösi Blanka által vezetett foglalkozásra érkezőket egy-egy zsebkendős doboz, rengeteg, különböző színekben pompázó festék, csillámporok és még számos, a díszítéshez szükséges kellék várta. – Elsősorban azt tanulhatják meg a résztvevők, hogy hogyan újíthatják fel bútoraikat, bár itt kicsi dobozokkal dolgozunk, hogy minél több technikát ki tudjanak próbálni. A délelőtt során az aranyozástól kezdve, a stencilezésen át megmutatom nekik, hogy kell visszacsiszolni a felületet, milyen festéket használjanak – foglalta össze röviden a foglalkozás tartalmát Kőrösi Blanka. A workshop vezetője két pozitív jelzővel is illette a bútorfestés folyamatát, mint mondta, egyrész kikapcsolódás, másrész környezetvédelem is, hiszen a megunt, vagy már idejét múlt külsejű bútoroknak így új életet lehet adni.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában