Több mint 1100 értékesítési pont

2023.04.28. 17:30

Megérkeztek az új vármegye- és országbérletek

Április 28-án, péntek kora délután a székesfehérvári vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón jelentették be: már több mint 1000 értékesítési ponton érhetők el és vásárolhatók meg az új vármegye-és országbérletek.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Valamivel több mint 1100 értékesítési ponton, köztük a MÁV-START és a Volánbusz jegypénztárakban és az automatákból már a héten megvásárolhatók a május elsejétől érvényes vármegye- és országbérletek. Ennek előnyeit elsőként Nagy Bálint, közlekedésért felelős államtitkár részletezte. Mint fogalmazott, olcsó, hiszen az országos bérlet ára még a 20 ezer forintot sem éri el, egyszerű, mert könnyen hozzáférhető, akár automatákból, jegypénztárakból vagy a MÁV applikáció segítségével, illetve igazságos, mivel egy olyan lehetőséget teremet a vidékiek számára is, amelyhez hasonló eddig csak a fővárosban élőknek adatott meg. 

Pafféri Zoltán, a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy ezen újítás célja: minél többen vegyék igénybe a szolgáltatásaikat, mindezt úgy, hogy kényelmet, biztonságot, környezetbarát jegyvásárlást és gyorsaságot adnak utasaiknak. – Több mint 160 új KISS és FLIRT vonat járja a magyar vasutakat, közel 100 hazai InterCity, és több mint 2000 új autóbusz állhatott forgalomba. Emellett a vasúti infrastruktúra is folyamatosan megújul. Ezt bizonyítja az is, hogy Kelenföld és Székesfehérvár között – az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően – 38 perces menetidőt tudtunk elérni, ami az autóhoz képest is igazán versenyképes alternatívát jelent – mondta a vezérigazgató.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is csatlakozott a fent említett gondolatokhoz, innovatív megoldásnak találta az új vármegye-és országbérletet. Bízik abban, hogy az újításoknak köszönhetően minél többen választják a tömegközlekedést az autóik helyett. 

Végül Hegyi Zsolt, a MÁV-START vezérigazgató-helyettese részletesen ismertette az orszagberlet.hu weboldalán használható funkciókat, amelyek még inkább megkönnyítik a jegyvásárlást és az útvonaltervezést az utasok számára.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában