A Bölcsődék Napja alkalmából tartottak ünnepséget

2023.04.20. 08:15

Lukács Erzsébet vehette át a Bölcsődei Gondozásért díjat (videó, galéria)

Hagyományteremtő céllal idén első alkalommal adta át Székesfehérvár önkormányzata a Bölcsődei Gondozásért díjat a Bölcsődék Napja alkalmából. Az elismerést ünnepélyes keretek között, április 19-én a Napraforgó Bölcsődében vehette át Lukács Erzsébet az intézmény dolgozója.

Baráth Eszter

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Azért jöttünk, hogy köszönetet mondjunk. A Bölcsődék Napját ünnepeljük, három gyermek édesapjaként pedig érintettként is el tudom mondani, hogy az önök munkája óriási segítséget jelent, leginkább a gyermekek számára – fogalmazott köszöntőjében Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. Mint mondta, a bölcsődei dolgozók jelentős szerepet vállalnak a gyermekek nevelésében, szocializációjában egyaránt. – Önök, miközben gyermekeket nevelnek, nagyon nagy segítséget adnak édesanyáknak, édesapáknak, családoknak a mindennapokban, főleg egy olyan városban, ahol a felnőtt lakosság túlnyomó többsége dolgozik. A szülők sok esetben vissza is kényszerülnek a munka világába, ezt viszont akkor tudják megtenni, ha a legféltettebb kincsüket, a gyermeküket egy stabil környezetben tudhatják, ahol mindent megkapnak, és nagyon sok dolgot megtanulnak – hangsúlyozta a városvezető.

Cser-Palkovics András elmondta, biztos abban, hogy a Bölcsődei Gondozásért díjat első alkalommal egy olyan személynek adhatják át, akin keresztül a bölcsődékben dolgozó szakemberek egész közösség érezheti úgy, hogy ez a megbecsülés az egyénen túl az intézményeknek és a közösségeknek is szól. A polgármester kiemelte, a díjazott személyéről a közgyűlés egyhangú szavazással döntött. – Szívből köszönjük az önök által végzett munkát. Próbálunk fejlesztésekkel, támogatásokkal hozzájárulni a működőképességnek nem csak a fenntartásához, hanem a javításához is – zárta gondolatait a jelenlévő bölcsődevezetők és bölcsődei dolgozók felé fordulva Cser-Palkovics András.

Bölcsődei Gondozásért díj adományozható annak a természetes személynek vagy szakmai közösségnek, aki vagy amely a bölcsődei ellátás területén, a székesfehérvári kisgyermekek nevelése, gondozása, fizikai, lelki egészsége és jóléte érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett. Lukács Erzsébet 1986-ban kezdett dolgozni a Fejér Megyei Csecsemőotthonban, ahol családból kiemelt, árva gyermekeknek adta szeretetét, odafigyelését. A Napraforgó Bölcsődében 2016-ban kezdte meg munkáját. „Kiemelkedő tevékenysége, a gyermekek fejlődését segíti elő. Szakmailag rendkívül felkészült és ezt a bölcsődei tevékenységében és a gondozási időn kívüli munkájában is bizonyította. Különleges érzékenységgel, empátiával, türelemmel fordul azon gyermekek felé, akiknél a fejlődésben valamilyen eltérés vagy megkésettség tapasztalható” – szólt a díjazott méltatása.

Lukács Erzsébet, miután Cser-Palkovics Andrástól és Mészáros Attila alpolgármestertől átvette az elismerést köszönetét fejezte ki a város, a fenntartó, a kollégái, a szülők és a gyermekek felé is. Úgy fogalmazott neki ez a szakma a mindene.

Az ünnepséget követő fogadáson Mészáros Attila így fogalmazott: – Fenntartóként nagyon hálásak vagyunk azért a sok-sok óráért, napért, hétért és évért, amit azért a több mint 400 gyermekért tesznek nap mint nap, akik a város bölcsődéi hálózatában töltik mindennapjaikat. Az ő szociális nevelésük szempontjából kiemelten fontos ez az időszak. Büszke vagyok arra, hogy egy olyan intézményi és intézményvezetői csapat alakult ki az elmúlt években, akikkel kiváló az együttműködésünk.

A díjátadót a Székesfehérvári Napsugár Óvoda Nefelejcs Tagóvodájának II-es és III-as számú csoportja tette színesebbé műsorával.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában