A város közgyűlése a csütörtöki ülésen dönt a javaslatról

2023.04.05. 18:00

Közel 11 milliós támogatást osztanak szét a fehérvári egészségügyi szolgáltatók között

Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester a városháza kistanácstermében tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy rendkívüli támogatást kapnak a fehérvári háziorvosok, gyermekorvosok és fogorvosok a rendelők közüzemi számláihoz. A közgyűlés a csütörtöki rendkívüli ülésen dönt a javaslatról.

Kecskés Zoltán

Fehérvár egyszeri, vissza nem térítendő anyagi támogatást nyújt a rendelők közüzemi díjaihoz – jelentette be Mészáros Attila és Cser-Palkovics András szerdán.

Fotó: Nagy Norbert

Mint kiderült, az intézkedéssel a 2022-ben kezdődött energiaválság okozta terhek enyhítését kívánja csökkenteni az önkormányzat. A városi vezetők azt is kiemelték, hogy a mintegy 11 millió forint összegű egyszeri, vissza nem térítendő anyagi támogatás a 2023. évi költségvetésben rendelkezésre áll és az erőforrás összesen 36 háziorvosi, 15 házi gyermekorvosi, 20 fogorvosi és 5 iskolafogászati körzetben kerül felosztásra. A hozzájárulás kizárólag a 2022-2023. évi távhő, gáz, villany és víz közüzemi díjak megfizetésére használható.

Az eltérő rezsiköltségek miatt a támogatás összege is eltérő  az önkormányzati helyiségeknél – hangsúlyozta Cser-Palkovics András. Így fordulhat elő, hogy a legkisebb támogatási összeg 20 ezer forint, míg a legnagyobb 550 ezer forint. Mészáros Attila alpolgármester hozzátette: Mivel a nem önkormányzati helyiségek költségeiről kevesebb az ismeretük, ezért ezekben az esetekben egy egyszeri 50 ezer forintos dotációról van szó. Kérdésünkre, hogy mikorra várható a támogatás összeg megérkezése, a következő megnyugtató válasz érkezett: Amennyiben a közgyűlés elfogadja az előterjesztést, úgy rövid időn belül megtörténhet a kifizetés. Mint kiderült, a támogatásról a háziorvosok tájékoztatása már a napokban meg is történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában