Frissen Fejérből

2023.04.23. 10:24

Június végéig szeretnék befejezni a Pákozd-Dinnyés összekötő felújítását

Hamarosan befejeződnek a kisebb munkálatok, majd teljes szélességében új kopóréteg kerül a Pákozd-Dinnyés összekötő útra.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Javában tartanak a munkálatok a Seregélyes-Pákozd összekötő út 13+264-es és 17-es kilométerszelvényei között.  A Seregélyes–Pákozd összekötő út Dinnyés és Pákozd közötti mintegy 3,7 kilométeres szakaszának a felújítását a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében valósítja meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A Közút a feol.hu kérdésére elmondta: szakembereik a tavalyi évben a burkolat lokális hibáit kijavították, alsó kötő-kiegyenlítő réteget építettek, kitisztították a vízelvezető árokrendszert és ideiglenes burkolati jeleket festettek fel, hogy a téli időszakban is biztonságosan lehessen közlekedni. 

Idén március közepén a hídfelújítások kezdődtek, jelenleg két hídon a tó felőli oldal készült el félpályás sávzárás mellett, most épült ki az ideiglenes forgalomterelés a másik oldal munkáihoz – tudtuk meg a Közúttól, ahogy azt is: hamarosan kezdődnek az M7-es autópálya feletti felüljáró munkái is. 

Ezen felújítási munkák elkészültével kerül a teljes szakaszra, teljes felületen az új kopóréteg, majd megvalósul a végleges padkaépítés és a forgalomtechnikai jelzésrendszer kialakítása. Azaz új közúti jelzőtáblákat helyeznek ki s elkészítik a végleges burkolati jeleket - várhatóan június végéig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában