Támogatás

2023.04.04. 19:00

Június 16-ig lehet pályázni a jövő évi Deák Dénes Ösztöndíjra

A székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma idén is pályázatot hirdetett művészettörténész, várostörténész, illetve ezen tudományterületek doktori iskoláinak hallgatói részére kutatási tevékenységük támogatására. Pályázni részletes kutatási terv benyújtásával lehet június 16-ig, a pályázatok elbírálására augusztus elsején kerül sor.

feol.hu

Amint arról az ÖKK tájékoztatott, a Deák Dénes Ösztöndíjra magyar és külföldi kutatók, illetve csoportok egyaránt egy évre szóló, részletes kutatási tervvel, szakmai önéletrajzzal és egy elismert pályatárs írásbeli ajánlásával pályázhatnak.

A nyertes alkotó számára az Alapítvány kuratóriuma évi 1500 USA dollárnak megfelelő összeget ajánl fel, melyet negyedévi bontásban fizetnek ki, ezen felül egy évre biztosítják számára a szervezet tulajdonában levő, Budapest II. kerületi kétszobás lakás használatát úgy, hogy a közüzemi díjak kifizetése (gáz, villany, víz) a pályázót terhelik. A pályázatok elbírálásánál előnyt jelent, ha a kutatás témája kapcsolódik Székesfehérvárhoz vagy Deák Dénes szellemi örökségéhez és gyűjteményéhez.

A pályázatoknak 2023. június 16-ig kell beérkezniük a Szent István Király Múzeum, Városi Képtár - Deák Gyűjtemény, 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. címre, az elbírálás határideje augusztus 1. További információ kérhető Szűcs Erzsébet művészettörténésztől, a [email protected] e-mail-címen vagy a +36 70/453-2516-os telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában