Frissen Fejérből

2023.04.22. 16:30

Jövő héttől csak időpontfoglalással lehet vért vetetni!

Májustól a Synlab Székesfehérvári Központi Laboratóriumába érkező járóbetegek számára minden beutalótípussal időpontot kell foglalni a laboratóriumi ellátáshoz – röppent fel az általunk is megírt hír nemrégen, amit azóta megerősített az önkormányzat is.

Borsányi Bea

Véradással segíthetnek Ercsi önkéntesei

Forrás: Nagy Norbert / FMH

Milyen változások várhatók pontosan és mi tette szükségessé ezek bevezetését? – tette fel a kérdést a feol.hu a laboratórium szakmai igazgatójának, aki azonban nem kívánt válaszolni. Így a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktatókórházhoz fordultunk válaszért, akik ezt írták nekünk: „Folyamatban van egy időpontfoglaló rendszer bevezetése. A Synlab Székesfehérvári Központi Laboratóriummal történt egyeztetéseket követően módosul az eddigi protokoll: minden típusú beutalóval szükséges előzetesen időpontot foglalni a laboratóriumi ellátáshoz. A laboratóriumi vizsgálatok továbbra is zavartalanul és folyamatosan biztosítottak, a bevezetésre kerülő rendszernek köszönhetően kényelmesebbé és kiszámíthatóbbá válik az ellátás. A sürgős jelzésű beutalóval érkező betegeket soron kívül fogadja a labor. Azt javasoljuk, hogy amint elindul az időpontfoglaló rendszer, éljenek a páciensek a lehetőséggel.”

A székesfehérvári önkormányzat által kiadott tájékoztatóból kiderül, hogy a változásokat az utóbbi időben megnövekedett várakozási idő tette szükségessé, ezt szeretnék az időpontfoglalás rendszerének bevezetésével rövidíteni. 

Többféleképpen is lehet időpontot foglalni, de elsősorban az online módot javasolják. Ezt már most is megteheti bárki, hétfőtől pedig – ígérik - új elérhetőségek is rendelkezésre állnak majd. Két linket adnak majd meg, amelyen a beutaló típusától függően tudnak bejelentkezni a vérvételre érkezők. Telefonon is lehet időpontot foglalni, ám ez eseteben figyelni kell, mert az eddigi telefonszámok megváltoznak. A gördülékenyebb ügyintézés érdekében ugyanis olyan központot alakítanak ki, ahol a nem fogadott hívások sem vesznek el, a telefonszámokat vissza tudják keresni és vissza tudják hívni a betegeket. Az online és a telefonos mellett továbbra is lehet személyesen vérvételi időpontot foglalni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában