Innovatív

2023.04.15. 19:19

„Iskola másként!” - avagy tanulás Vörösmarty módra

A Vörösmarty Mihály Általános Iskolában tudják, haladni kell a korral. Éppen ezért nagy hangsúlyt kapnak az innovatív programok is.

HBL

Fotó: Vörösmarty iskola

Az Iskola másként! napok időszakában például nem a tantárgyak, hanem a tantárgyközi kapcsolatok, a fenntarthatóság és a jövő kérdései kerülnek előtérbe. De hogy ez a megújuló módszertani kultúra mit is jelent a gyakorlatban, arról az iskola igazgatója nyilatkozott. 

- Az élmények mellett a sport, játék, logika és a problémamegoldás van a tanulás központjában, s most húsvét lévén ez a téma is előkerült a hagyományőrzés miatt. Az idei programban nagy sikere volt a Székesfehérvár, a mi városunk – projektnek, ahol a belvárosban található szobrokat kellett tanulmányozni, felkeresni és ezekkel kapcsolatos tesztkérdésekre válaszolni. A városismereti sétáról, tanulásról fotókat is kellett készíteni a csapatoknak - mondta el a feol.hu-nak az intézményvezető, Makainé Vida Bernadett. 

Fotós: Fotó: iskola

Az iskolában szó szerint ki mernek lépni a tanórák röghöz kötöttségéből, s így fordulhat elő az is, hogy a diákok angol vagy német nyelven „idegenvezetést”  tartanak. Kipróbálják, milyen az elmúlt években tankönyvekből tanult nyelven körbevezetni  társaikat a megadott területen. Ugyanígy a kimozdulást jelenti, hogy a természetismeretet a természetben tanulják a diákok, illetve a digitális kultúra keretén belül a robotika világával is ismerkednek, hiszen ez a jövő bizony már a küszöbön van! 

A robotika 2023-ban kikerülhetetlen tudomány

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában