Május 25-én zárul a határidő

2023.04.26. 13:30

Idén is támogatják az önkormányzati tűzoltóságokat

Ahogy a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből is kiderült, a központi költségvetés idén is támogatást biztosít az önkormányzati tűzoltóságok fejlesztésére.

Déri Brenda

Forrás: Pixabay

Magyarországon hatvan önkormányzati tűzoltóság működik és az elmúlt évekhez hasonlóan folytatódik ezek fejlesztése. A rendelkezésre álló összeg nem kevesebb mint 225 millió forint, ehhez azonban pályázni kell és fontos tudni, hogy az egyes tűzoltóságok maximum 4 millió forintra pályázhatnak.

„Pályázni természetbeni juttatásra, azaz a katasztrófavédelem által beszerzett tűzoltó szakfelszerelésekre vagy EDR rádiókra lehet, illetve pénzbeli támogatás is elnyerhető, ami tűzoltóvédő- és technikai eszközök beszerzését, gépjárműfecskendők és tűzoltótechnikai eszközök felújítását, javítását, vagy szertárépítést, felújítást foglal magában” – írják honlapjukon. 

A pályázathoz szükséges dokumentációkat az önkormányzati tűzoltóságoknak május 25-ig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltósághoz, amellyel együttműködési megállapodást kötöttek. A beérkezett pályázatok elbírálása legkésőbb július 7-ig bekövetkezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában