Nyuszi hopp!

2023.04.09. 17:00

Húsvéti közösségi futás Úrhidán

Az új települési sportprogramsorozat második állomása az úrhidai önkormányzat Húsvéti forgatag elnevezésű rendezvényéhez kapcsolódott. Az eseményre kilátogatók nemcsak a Nyuszi hopp! futótávot tudták teljesíteni, hanem a társprogramokon is részt vehettek.

V. Varga József

Érem a nyakban – csoportkép a futáspróbát teljesítőkkel

Fotó: Keviczki Zoltán

Mindenki izgatottan várta mindkét rendezvényt, hiszen a forgatagra, illetve a futáspróbára már hetek óta készült Úrhida apraja és nagyja. Amint Soós Tamástól, az egyik fő szervezőtől megtudtuk: a szemerkélő esős idő ellenére is szép számmal érkeztek a mozogni vágyó kicsik és nagyok az Arany János utcai szabadidőparkba. Többen már a szokott kis társasággal jöttek, de sok új arc is felbukkant a futók között.

A futást ismét a legkisebbek kezdték meg a 400 méteres távon, majd a kicsit nagyobbak következtek a maguk 1 kilométeres futásukkal, végül a sort a 4 kilométert teljesítők kicsi, de annál lelkesebb csapata zárta. A rossz időjárás ellenére most is többen teljesítettek két távot. A rövidebb futótáv amolyan bemelegítés volt mindenkinek a hosszabb táv sikeres teljesítéséhez. A közösségi futás végén igazán jólesett mindenkinek a frissítő levendula-, bodza-, meggy- vagy narancsszörp, amivel a szervezők várták a beérkező futókat a jól megérdemelt befutó érem átadásakor.

A futás után felfrissülve a szörptől és vidáman a nyakban lógó éremtől lelkesen zajlott a Nyuszinyomok nyomában elnevezésű húsvéti tojáskeresés. Majd jöhetett egy kis arcfestés, csillámtetkó, és immár így megszépülve következhetett a várva várt nyuszisimogatás a gyerekek legnagyobb örömére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában