Frissen Fejérből

2023.04.23. 19:48

Gyanús kiflidarabokat találtak a Zichy ligetben

Elsősorban a kutyájukat sétáltatóknak szól a felhívás, amit a közösségi oldal egyik fehérvári csoportjában tettek közzé.

Szanyi-Nagy Judit

Egyre több kutyát próbálnak megmérgezni a városban

Fotó: Szendi Péter/Vas Népe (illusztráció)

Eszerint április 23-án, vasárnap, a kora délutáni órákban négy-öt darab gyanús kiflidarabot találtak a Zichy ligetben.

– Amennyit találtunk, annyit összeszedtünk, kidobtunk. De az egész Zichyt nem tudtuk átvizsgálni, ezért is írtunk a gazdáknak – jegyezte meg hozzászólásban a bejegyzést író.

A poszt alatt elindult ugyanis egy diskurzus arról, valóban mérgezettek lehettek-e ezek a kiflidarabok. Mint más felvetette, lehet, hogy a madarakat szerették volna megetetni ekképpen – ami ugyancsak nem egy pozitív kicsengésű történet, hiszen a kenyérhez hasonló péksütemények a tollasok halálát okozhatják. 

Sajnos azonban ismerhetjük a korábbi hetek, hónapok rossz tapasztalatait: azt, hogy több székesfehérvári utcában, városrészben is rendre méreggel, szöggel vagy egyéb szúrós tárggyal teletűzdelt ételt szórtak, szórnak szét ismeretlenek. Szóval jobb biztosra menni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában