Múltidézés

2023.04.24. 19:00

Fejér évfordulós emlékei

Tóth Réka

Befejezték a megyei könyvtár átalakítását

Székesfehérváron több mint egy évig tartó munkával másfél millió forintos költséggel újjáépítették a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtárat. – adta hírül a Fejér megyei Hírlap 1963. április 24-én. A korszerűen berendezett könyvtár ünnepélyes avatását 1963. április 26-án tartották. Az átalakított könyvtárban mintegy negyvenezer kötet állt az olvasók rendelkezésére.

50 adonyi asszony a népművészetért

1963 áprilisában zárult Adonyban ötven termelőszövetkezeti asszony kézimunka kiállítása. A kiállítás anyagát abból a gazdag gyűjteményből válogatták, amelyet a falu Nőtanácsának kézimunka-köre készített. A kört Tóth Istvánná vezette, s tagjai régi népi hímzésmintákat dolgoztak fel munkájuk során. A kézimunka kiállítás nagy népszerűségnek örvendett.

174 OOO szelvény — egy hét alatt

Hatvan évvel ezelőtt mennyien kísérttették meg szerencséjüket megyénkben? Az OTP közlése szerint hetenként átlagosan 174 ezer totó- és lottószelvényt vásároltak megyénk lakosai. Általában megyénk minden második felnőtt lakosa totózott, vagy lottózott. Az 1963-as év első három hónapjában közel kétmillió lottószelvényt és 177 ezer totószelvényt vásároltak a megyében, tehát a lottó máris jóval népszerűbb volt idősebb „testvérénél”. Fortuna — úgy látszik — 1963-ban igyekezett kimutatni háláját Fejér megyei hódolóinak. Csupán az első negyedév során 9 négy találatos lottónyeremény és 1 tizenkét találatos totónyeremény volt a megyében.

Nyolcas névadóünnepség Dunaújvárosban

Dunaújvárosban 1963 áprilisában nyolc kisgyermek kapott nevet társadalmi ünnepség keretében. A városi tanács nagytermében leányokból álló fúvószenekar és leánykórus köszöntötte gyermekdalokkal a kisbabákat és a szülőket. Először a Vasmű három dolgozójának kisgyermeke kapott nevet: Márton Évike, Áfra Andrea és Újvári Lacika, öt kisbabát pedig később neveztek el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában