Sok autós a szembesávban próbálja kikerülni a hepehupákat

2023.04.11. 14:00

Ezért nem aszfaltozzák (még) vissza a felbontott fehérvári Zrínyi utcát

Továbbra is kerülgetniük kell a Budai útról a Zrínyi utcára kanyarodóknak a felbontott útszakaszt, ahol, mint megtudtuk, azért nem aszfaltoznak, mert nagyon rossz az altalaj minősége, meg kell várni a teljes tömörödést.

Házi Péter

Amint tavaly megírtuk, a Budai úti Interspar mellett, a Zrínyi utca közel 400 méteres szakaszán szükség volt a szennyvíz gerincvezeték felújítására. Ezek a munkák önkormányzati forrásból 2022-ben el is készültek, azt követően pedig úgynevezett sávos úthelyreállítást is végeztek. Ezt követően azonban a darabokban visszajavított aszfalt megsüllyedt, így végül azt felbontották. Azóta az errefelé járó autósok vagy nagyon lassan haladnak a murvás, sok helyen hepehupás szakaszon, vagy pedig átmennek a szemközti sávba, olykor balesetveszélyes szituációkat is bevállalva.

Megkérdeztük a székesfehérvári önkormányzatot, mi az oka annak, hogy nem javítják vissza az aszfaltot. Mint válaszukban írták, fontos elmondani, hogy az útberuházások, csatornajavítások és az azokat követő helyreállítások során nincsenek minden esetben ideális körülmények, azaz a csapadékos, illetve a fagyos idő befolyásolhatja a kivitelezést. Többek között ezért is fontos a szerződésekbe beépített garanciális javítások lehetősége. A Zrínyi utca említett szakaszának helyreállítása április végén fog megtörténni.

Az önkormányzat hangsúlyozta, a helyreállításig táblák és terelők kihelyezésével hívják fel a közlekedők figyelmét a nagyobb odafigyelést igénylő szakaszokra. Sajnos olyan rossz minőségű az altalaj ezen a területen, hogy a szakemberek szerint indokolt és muszáj kivárni egy kis konszolidációs időt, hogy tömörödjön a pályaszerkezet a helyreállítás előtt, és ezáltal elkerülhető legyen a későbbi megsüllyedés.

Fotós: Házi Péter / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában