Egy hétig ünnepel a falu

2023.04.26. 08:00

Elstartoltak Szent György napján a mezőszentgyörgyiek

Ilyen az, amikor egy településnek, naptár szerint is “neve napja” van, amit egy hétig ünnepel.

Hajdú Marianna

A Köz Szolgálatában szakmai díjjat, Lánginé Csík Angéla polgármester és Ádám Zsolt alpolgármester nyújtjtották át, többek közt Ritter Gyulánénak, a Mezőszentgyörgyi Gesztenyés Óvoda nyugalmazott vezetőjének

Forrás: Vida Cintia

Április 24-én a kora esti órákban benépesült a falu művelődési háza. Az egész héten át tartó Szent Györgyi napok és a Mezőföldi Majális 2023-as programsorozat nyitó eseményére érkeztek a falubeliek.  A vendégsereget Lánginé Csík Angéla, Mezőszentgyörgy polgármestere köszöntötte és nyitotta meg a hétvégéig tartó ünnep sorozatot.
Az alkalom legmeghatóbb része kétségkívül, a kitüntetések átadásának pillanata volt. Minden évben, ezen az alkalmon nyújtják át a település díjait. Idén a település vezetőinek szomorú kötelesség is jutott. 

A Mezőszentgyörgyért kitüntető plakettet már csak posztumusz-díjként nyújthatta át a néhai Berta Józsefnek, a település egykori polgármesterének, aki a helyiek szerint is, szívvel és lélekkel szolgálta a falut. A díjat 2020-ban szerették volna átnyújtani és megköszönni áldásos munkáját, de a járvány közbeszólt. 
A Köz Szolgálatában szakmai díjjal tüntették ki Tóth Andreát, a település jegyzőjét, Borkáné Mátyás Ilonát, az Eötvös Károly Általános Iskola pedagógusát és Ritter Gyulánét, a Mezőszentgyörgyi Gesztenyés Óvoda nyugalmazott vezetőjét.

A Közösségért elismerő díjat vehette át az idén 25 éves, Mezőszentgyörgyi Amatőr Színjátszó Kör Egyesületet és Mezőszentgyörgyi Ifjúsági  és Táncegyesület, akik magas hivatástudattal szolgálják a települést és viszik annak hírnevét.

Kitüntető oklevelet vehetett át Berta Annamária, Kiss Károlyné és Gyarmati Veronika.

A program zenei közreműködője a Hungarikum Együttes volt, akik népzene és vers feldolgozásokkal, istenes énekekkel és saját dalokkal is érkeztek az ünnepi alkalomra.
A programsorozat kiállítással, könyvbemutatóval, népzenei bemutatóval és vidám esttel folytatódik, a hét minden estéjére ígérve szórakozást.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában