Vigyázzunk gyermekeinkre!

2023.04.03. 12:27

Egyedül vagy? – kérdezte a 10 éves kislányt egy sötét Mercedesben ülő idegen

Azt hinnénk, hogy elavult a szülői intés, miszerint azt mondja gyermekének elköszönés előtt: Ne állj szóba idegenekkel és ne szállj be idegen autóba!

Déri Brenda

Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

Emlékszem nekem is mondták számtalanszor és mindig csak a szememet forgattam, hiszen nem értettem, hogy egy ilyen egyértelmű dolgot miért kell ennyiszer elmondani. Nos, valószínűleg azért, mert sajnos mindig lesznek olyan emberek, akik a gyermeki naivságot és hiszékenységet kihasználva elcsalnák őket magukkal. Egy aggódó édesanya nemrég éppen egy ilyen esetet osztott meg a közösségi médiában. Posztjában azt írja, hogy április 2-án, vasárnap délután kislánya az Aranybulla emlékmű környékén biciklizett, amikor leszólította két idegen férfi egy sötét színű Mercedesből. Állítja, a két férfi érdeklődött, hogy egyedül van-e a kislány. Szerencsére nem volt, így nem történt nagyobb baj. Az édesanya mindenesetre aggódik és történetet azért osztotta meg, hogy felhívja a többi szülő figyelmét is a sötét színű Mercedesesre.

 Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában