Jubileumi ünnepség

2023.04.17. 12:00

Chernelre emlékeztek a gárdonyi iskolában

A Chernel év keretében jubileumi ünnepséget tartott a Chernel István magyar ornitológusról elnevezett gárdonyi általános iskola.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

- Tavaly volt Chernel halálának száz éves évfordulója, de mivel mi nevelési évben gondolkodunk, ezért 2022/23-as tanévre tettük a megemlékezést – árulta el a feol.hu-nak Csordásné Bölcsics Márta, a Chernel István Általános Iskola igazgatója Gárdonyban. Az intézmény mindig tavasszal rendezi az iskola névadójának hetét, ezért tették ezúttal is a jubileumról való megemlékezést mostanra.

A Chernel hetet a covid miatt évekig nem tudták megrendezni, ám most ismét sort keríthettek rá az iskolában. A hét matematika versennyel kezdődött, majd kőszegi kirándulással folytatódott. Chernel szülőhelyére kerékpárral vagy futva jutottak le két nap alatt a diákok és pedagógusok, ahol megkoszorúzták a Chenrel kertet is.

Volt focikupa, utazó planetárium, teljesítménytúra, történelmi tematikájú kirándulás és vetélkedő is szép számmal, a projekthetet pedig Chernel gála zárta, ahol jutalmazták a programokon résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában