Frissen Fejérből

2023.03.20. 16:30

Városőrség figyel Gárdonyban

Városőrséget alapított Gárdony. A volt rendőrökből is álló csapat fogja őrizni a város rendjét, tisztaságát. A közterületek ellenőrzése megindult.

S: Töttő Rita

Gárdonyban nem csak a helyi adókat, de a közterület használatot is ellenőrzik most, hiszen sok az építkezés és a fűre parkolás is. Felvételünk illusztráció

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Gárdony Városőrsége négy fővel alakult meg – jelentette be Tóth István, Gárdony polgármestere. A szervezet elsődleges feladata – adta hírül a város vezetője – Gárdony közterületeinek óvása, azaz a helyi rendeletek szerinti használatának felügyelete, ellenőrzése. A munkát a Városőrség már megkezdte: figyelik, ellenőrzik a város parkjainak rendeltetéstől eltérő használatát – magyarán azt, hogy ki parkol a zöld felületekre. Ez gyakorlatilag szinte minden településen tilos, mégis mindenhol egyre nagyobb probléma. A polgármester ígérete szerint a fűre parkolókat először csak figyelmeztetik, de másodjára már bírságra számíthatnak az autósok. A fűre parkolás a gyógyfürdőnél okoz sok gondot, az építési anyagok tárolása pedig az ingatlanok előtti közterületeken lehet problémás. Tóth István ez utóbbi kapcsán azt mondta: „hivatalunkban be kell fizetni a kiszabott közterület-foglalási díjat. Kérem Önöket, hogy erről ne feledkezzenek meg! Azzal nincs igazán probléma, ha valaki egy-két nap után telkére beviszi a vásárolt portékát, de azzal már igen, ha valaki hónapokon át az utcán tárol nem odavaló dolgokat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában