Átadó ünnepség

2023.03.29. 15:30

Ünnepélyes keretek között adták át a 20 milliós csekket az Alba Innovárnak

Közel 20 millió forinttal támogatta a Howmet-Köfém Kft. Alapítvány a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványt, azon belül pedig az Alba Innovár Digitális Élményközpont munkásságát, mely azt tűzte ki célul, hogy megyeszékhelyünk iskoláinak tanóráiba a lehető legmagasabb szintén beleépítsék a digitalizációt, az informatikát és a tudományt.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A jelképes óriás csekket, melyen a fent említett összeg is szerepel ünnepélyes keretek között adták át március 29-én az élményközpontban, ahol a megjelentek között volt a központ vezetője, Laufer Tamás, városunk polgármestere, Cser-Palkovics András és a Howmet-Köfém Kft. vezérigazgatója, Katus István. 

Az átadón Laufer Tamás elsőként arról számolt be, hogy mik voltak azok az eszközök, amiket a támogatás összegéből vásároltak. Majd utána kitért az Alba Innovár munkásságával szoros összefüggésben álló okostanterem-programra, mely keretén belül Székesfehérváron 9 iskolában és a Vörösmarty Könyvtárban is elérhetők már ezek az úgynevezett okostantermek. A polgármester úgy fogalmazott az Alba Innovár kapcsán, hogy: az ehhez hasonló élményközpontnak nem csak az országban nincs párja, hanem talán még Közép-Európában sem.

Hangsúlyozta továbbá, hogy mindez Fehérvár belső forrásai nélkül nem jöhetett volna létre, hiszen a központ fenntartását és működési csakis azokból finanszírozzák. 

– Fontos még megemlíteni azokat a pedagógusokat, akik segítik az Alba Innovárhoz kapcsolódó okostantermek működését, hiszen nélkülük és a munkájuk nélkül nem lenne értelme ezeknek az okotantermekenek – fogalmazott a városvezető.

Végezetül Katus István szólt néhány szót, melyben hangsúlyozta a jövő a fiatal generációé, így a vállalatoknak meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy segítse a fejlődésüket. Ebben a digitális eszközök úgy tudnak segíteni, hogy a tanultakat korszerűbben és élvezhetőbben adják át a diákoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában