A munkálatokkal már ma végeznek

2023.03.14. 12:00

Új táblák jelölik az utcákat Feketehegy-Szárazréten

A mai nap során már megtörténik az összes olyan tábla cseréje Feketehegy-Szárazréten, amelyek megkönnyítik a tájékozódást. A városrészben új utcanévtáblák segítik az autósok közlekedését.

Baráth Eszter

Fotó: Baráth Eszter

– Tizenöt évvel ezelőtt volt egy ötletem azzal kapcsolatban, hogy a városrészen belül legyenek táblák, amelyek jelzik az utcákat, hogy könnyebb legyen az eligazodás, az emberek könnyebben tudjanak tájékozódni – fogalmazott az új táblák kihelyezése kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője. Mint mondta, a korábban kihelyezett táblák ideje mára lejárt, így újak kerülnek az utcákra. A táblák cseréjét, amely 4,5 millió forintba került, képviselői keretből finanszírozták.

A szakemberek gondosan készítik elő minden tábla alapját
Fotós: Baráth Eszter


Szigli István elmondta, a régi táblák lekerültek, a szakemberek kivágták a korábbi tartókat, helyükre pedig összesen hatvan új szerkezet kerül. A városrészben még ma végeznek a munkával, így már a díszes keretben elhelyezett, városi címerrel ellátott utcanévtáblák segítik közlekedőket. – Újdonság, hogy az Új Csóri útra is kerülnek ilyen táblák. Hiányosság még a közintézmények megjelölése, ezt még meg kell oldani. Örülök annak, hogy újra tudtunk ennek keretet biztosítani, mert 15 éve úgy fogalmaztam, hogy a táblák kihelyezése példaértékű lehet más városrészek számára is – emelte ki az önkormányzati képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában