Díjátadó a Víz világnapja alkalmából

2023.03.22. 15:30

Több mint 300 beküldött pályamű – díjátadó ünnepség a Fejérvíznél (galéria)

Légy te a változás, és tedd jobbá a világot! címen hirdetett alkotópályázatot a Fejérvíz Zrt. és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Fejér megyei általános iskolások számára.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A pályázat díjátadóját, melyre több mint 300 beküldött alkotás érkezett, március 22-én, Székesfehérváron, a Fejérvíz székházában tartották. A dátumválasztás pedig nem véletlen, a szervezők ügyeltek arra, hogy az eseményt a Víz világnapján tartsák. Mint megtudtuk összesen hat kategóriában adhattak be műveket a jelentkezők és kategóriánként három díjazott kapott könyvjutalmat. Az első kategória rajzpályázat volt alsó tagozatos tanulók számára, itt Régi Anett 3. osztályos tanuló állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső helyére. Majd ismét rajzpályázat kategóriában a felső tagozatos jelentkezők közül a 8. évfolyamos Stuka Dorina alkotása nyerte el leginkább a zsűri tetszését. Művészeti művek közül  a negyedikes Kovács Róza zsebelte be az első helyet, míg a fotópályázatok közül a 6. osztályos Holka Éda Marietta munkája érdemelte el az első helyezést. A fogyatékkal élő gyermekek számára is indítottak egy külön kategóriát, közülük Horeszta Viktor, 7. osztályos diák műve landolt a legfelső helyen. Végül pedig a legkreatívabb szlogenek következtek, itt a nyolcadikos Rátkai Anna mottóját értékelték a legjobbra.

„Tömérdek kincs, ami még sem elég” – hallhattuk a győztes gondolatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában