Húsvét

2023.03.01. 09:30

Szorgosan teremnek a tojások Dél-Fejérben

Újabb húsvéti tojások készültek el a vármegye tojásfájára. Ezúttal Szabadhídvég és az ötletgazda Alsószentiván tudatta a jó hírt.

Kecskés Zoltán

Sorakoznak a gyönyörű tojások a vármegye fájára.

Forrás: Önkormányzat

Mint ismert, az Alsószentiván Községért Egyesület a Somogy megyei Kéthely település ötletéből kiindulva, idén Húsvétra szeretnék elkészíteni Fejér vármegye tojásfáját. A felhívást január idusán tették közzé, és szinte az első pillanattól kezdve magával ragadta a településeken élők fantáziáját. A szorgos kezek munkálkodni kezdtek.  Már az alapi alkotásokról szót ejtettünk: Orova Julianna fa-vaslemez és hungarocell kreációi elkészültek, akárcsak a szomszédos, alsószentivániaké. A település önkormányzata pedig hálás a befektetett munkáért:

– Az Alsószentiván Községért Egyesület felkérésének eleget téve elkészültek az Alsószentivánt jelképező tojások. A beérkezett művek más-más technikával készültek, ezért az a döntés született, hogy mindhárom alkotó egyformán jutalomban részesül. Köszönjük Buruncz Sándorné Pannika néninek, Fekete Zoltánné Erikának és Vargáné Agócs Martinának, hogy időt és energiát fordítottak arra, hogy ezeket a szép tojásokat elkészítették és ezáltal településünk méltóképp képviseltetheti magát a vármegye tojásfáján! – olvasható a bejegyzésükben.

Időközben pedig Szabadhídvég is bejelentkezett: – Megkeresésükön felbuzdulva, településünk egyik kreatív lakosa, Rózsásné Takács Rózsa elkészítette a tojást Szabadhídvég címerével és nevével felruházva.

Kíváncsian várjuk Fejér más településeinek tojásait, amivel büszkén vesznek részt ezen az elragadó kezdeményezésen. Ahogy Juliska néni fogalmazott, „Ez olyan léleksimogató és kedvderítő akció a kereszténység legnagyobb ünnepén"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában