Vármegye tojásfája

2023.03.02. 12:00

„Rögtön tudtam, hogy ezt nekem találták ki"

Az alsószentiváni lakos, Vargáné Agócs Martina igyekszik részt venni minden közösségformáló programon. Ki ne emlékezne málnás-mézes édességére, amitől mindenkinek a szájában összefutott a nyála. Ezúttal a vármegyei tojásfa kezdeményezéshez csatlakozott. Erről faggattuk őt.

Kecskés Zoltán

Gyémántszemes ragasztás mellett döntött Vargáné Agócs Martina a tojások készítésénél.

Fotó: Nagy Orsolya

– Az eddigi pályázatok közül részt vettem fotó, rajz és sütisütő versenyen, és minden évben lázasan várom az adventi ablaknyitást. Ezek az alkalmak nagyon különlegesek, van egyfajta varázsuk, összehozzák az embereket. Szeretek alkotni, kreálni valamit, így az Alsószentiván Községért Egyesület felhívására nem lehetett nemet mondani. Már amikor először olvastam a kiírást elkezdtek forogni a fogaskerekeim, hogy milyen anyagból és milyen technikával lenne érdemes a tojásokat megalkotni, hogy időtállóak legyenek.  Végül a gyémántszemes ragasztás mellett döntöttem és végül hungarocell tojást is sikerült beszerezni – kezdte beszélgetésünket a szentiváni édesanya, aki már nagyon várja, hogy egybe lássa mind a 108 település tojásait.

– Gratulálok a kezdeményezőknek, ez egy nagyon nemes akció a kereszténység legnagyobb ünnepén. Az pedig, hogy itt, Alsószentivánon lesz a vármegyei  tojásfa külön öröm nekünk (a falunak), hogy a települések itt képviseltetik magukat illetve, hogy az általam készített tojás is felkerülhet Feketéné Márta Erika és Buruncz Sándorné tojása mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában