Váli-völgyi Vigasságok

2023.03.07. 16:30

Pénz híján elmaradhat az idei rendezvény

A tavalyi, jubileumi 10. Váli-völgyi Vigasságokat nehéz lenne felülmúlni az idén, ám a szervező Bíbor Néptánccsoport elnöke szerint még az is megtörténhet, hogy ebben az évben egyáltalán nem tudják megtartani a programot. Hacsak nem találnak újabb támogatókat.

Borsányi Bea

A rendezvényt, de ugyanakkor a színvonalat is jó lenne megtartani. A fotó a tavalyi vigasságon készült

Fotó: FMH-Archív / KA

A néptánccsoport vezetője segítségért fordult a Váli-völgyi Vigasságok közösségi oldalán: „Sajnálatos módon a mögöttünk hagyott időszakban számos tényező nehezíti az idei rendezvény megtartását (szomszédunkban dúló háború, magas infláció, pályázati lehetőségek hiánya), ezért most támogatókat keresünk annak érdekében, hogy ne teljen el egy újabb esztendő Vigasság nélkül” – olvasható a bejegyzésben. 

Ahogy azt Csókás Elek, a Bíbor Néptánccsoport elnöke a feol.hu kérdésére elmondta, az idén jóval kevesebb, civil szervezetek által beadható pályázat jelent meg, illetve a vigasságokat rendszeresen támogató váli önkormányzat – a többi hazai önkormányzathoz hasonlóan - is nehéz helyzetben van, ezért lehet, hogy ebben az évben nem tudnak pénzt adni a rendezvényre. – A szóba jövő, eddig megjelent pályázatokat mind beadtuk, egyelőre várjuk az eredményt, ugyanakkor több nagyobb vállalatot, céget is megkerestünk, hogy támogassanak minket. Hangsúlyoznám, a Váli-völgyi Vigasságok civil rendezvény, aminek költségeit az utolsó fillérig egyesületünk teremti elő – mondta.

A kétnapos rendezvény nem kis összegbe kerül, tavaly – igaz, akkor a jubileum miatt még jobban kitettek magukért a szervezők – közel 7 millió forintot költöttek. Az esemény megtartása azonban az elnök szerint alaphangon is 4 millióba kerül, aminek a legnagyobb részét a vendég fellépők étkeztetése teszi ki, de pénzbe kerül a színpad felépítése, őrzése, a gyerekek számára felállított játékok és még lehetne sorolni a tételeket, amik viszik a pénzt. 

Tavaly mintegy 5 millió forintot sikerült pályázatokból összegyűjteni, a többit a támogatók – többek között a váli önkormányzat, a Fejér vármegyei önkormányzat, illetve cégek – adták össze. Ezeket a köröket az idén is megfutotta a rendező néptánccsoport, ám egyelőre kevesebb jött össze, ezért keresik most az újabb potenciális támogatókat. – Ahhoz, hogy egyáltalán elkezdhessünk fellépőket hívni, szükség lenne még pénzre. Sok időnk nincs, a rendezvény augusztusban esedékes, így március végén neki kellene kezdeni a szervezésnek – tette hozzá Csókás Elek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában