Fejlesztés

2023.03.21. 14:30

Megújul a Pusztaszabolcsot és Iváncsát összekötő út

A munkaterület átadása után napokon belül indul a 6205. jelű, Pusztaszabolcs és Iváncsa között húzódó útszakasz burkolatfelújítása.

Héjj Vivien

A hamarosan induló kivitelezés részleteit sajtótájékoztatón ismertették

Fotó: Skobrák Dénes

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Molnár Tibor, Iváncsa polgármestere és Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

A tájékoztatón elhangzott, a meglévő burkolatot 1980-ban építették, az már több, mint 40 éves. Az elmúlt évtizedekben az útburkolat elhasználódott, jelenleg repedezett, nyomvályús, kátyús, több rövid szakaszon már teljes szélességű javítások elvégzésére is szükség volt.

A felújítás Molnár Tibor, Iváncsa polgármestere kezdeményezésére valósul meg, ugyanis a település és a környék lakói gyakran használják a folyton növekvő forgalmat lebonyolító útszakaszt.

A forgalmas útszakasz 5,3 kilométer hosszan kap új aszfaltburkolatot
Fotós: Skobrák Dénes

– A felújítás előnyét nemcsak az Iváncsaiak, hanem a Pusztaszabolcson, Besnyőn, Beloianniszban élők is élvezhetik majd. A felújított út a Velencei-tó és az M6-os autópálya biztonságos és komfortos megközelítését is lehetővé teszi a térség lakóinak, s az átutazóknak. – hangsúlyozta Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Pusztaszabolcs vasútállomás és az Iváncsai Ipari Park közötti útszakaszon a jövőben várható forgalmat figyelembe véve pályaszerkezet megerősítés szükséges, így a teljes szakaszon két új, összesen 11 centiméter vastagságú aszfaltréteg épül. Az 5,3 kilométer hosszú úton a meglévő, jelenleg is működő vízelvezető rendszer megmarad. Az út út burkolatáról lefolyó csapadékvíz befogadására és elvezetésére a tervezési szakaszon nyílt árkok szolgálnak, melyek tisztítása, profilozása szükséges.

A felújítás során teljes útlezárás a tervek szerint nem lesz, a munkálatok idején félpályás lezárással, jelzőőrös irányítás mellett halad a forgalom. A kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft. végzi, a munkálatok befejezésének határideje június 28. A felújítás hazai forrásból, mintegy 824 millió forintból valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában