Együttműködés

2023.03.01. 10:00

Kranj lehet Fehérvár következő testvérvárosa?

A szlovén település polgármestere 2022-ben kezdeményezte a Székesfehérvárral történő testvérvárosi együttműködés elindítását, mely szándékot hamarosan egy nyilatkozat aláírásával is megerősíthetnek a városvezetők.

Héjj Vivien

Forrás: Pexels.com

Magyarország Szlovéniai Nagykövetsége felajánlásaként hamarosan Petőfi Sándor költőt ábrázoló mellszobrot avatnak Kranj városában, mely ceremónián a tervek szerint Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is részt vesz.

A szlovén város vezetője már tavaly kezdeményezte a két város közötti testvérvárosi együttműködés elindítását, mely a székesfehérvári polgármester márciusi látogatásakor új szintre léphet, ugyanis a tervek szerint a városvezetők a jövőbeli testvérvárosi együttműködés részleteinek kidolgozására vonatkozóan írhatnak alá szándéknyilatkozatot.

A két város közötti együttműködés eredményeit vizsgálva születhet később döntés a testvérvárosi megállapodásról. A két város kész a továbbiakban együttműködni a zöld és okos város megoldások terén a legjobb gyakorlatok cseréjével, a kultúra területén közös projektek létrehozásával, valamint az ifjúság- és sportügyekben is közösek lehetnek a célok.

Amennyiben az együttműködés eredményes lesz, hamarosan talán új testvérvárost köszönthet Székesfehérvár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában