II. Válkörzés

2023.03.04. 13:00

Kihívás két lábon és kétkeréken - szombattól lehet nevezni!

Két évvel ezelőtt, a rossz állapotú játszótér felújítására rendezett jótékonysági futás sikerén felbuzdulva rendezték meg tavaly az I. Válkörzés elnevezésű sportrendezvényt. A második sportnap keretében meghirdetett futó és kerékpáros távokra szombattól lehet nevezni.

Borsányi Bea

Tavaly sokan választották a kerékpározást is

Fotó: Vál Önkormányzata

„Tartalmas és hasznos szabadidő-eltöltési programot kívánunk biztosítani a sportolni vágyók számára, mely emberközeli és barátságos hangulatú, és segítőn kínálja a lehetőséget mindenki számára, hogy kipróbálja magát, el tud-e végezni egy VÁLkörzést” – írták tavaly a rendező, Vál Községi Sportbarátok Egyesületének honlapján. Válkörzés elvégzésére az idén is lesz lehetőség! A Válkörzés elnevezés egyébként onnan jött, hogy a meghirdetett távok mindegyikének útvonala a faluban, illetve Vál környéken halad körbe. Ami a választható távokat illeti, futásban 1200, 2000, 5000 és 10 000 méteren lehet indulni, ha pedig valaki inkább a kerékpározást választja, akkor 5, 6,5 (hat és fél), valamint 10 kilométeren indulhat. 

Tavaly közel 350 induló vágott neki a különböző távoknak, amelyeken jelképes nevezési díjat is kellett fizetni, ám idén az indulás a 18 év alattiak és a 60 év felettiek számára ingyenes. Ha minden a tervek szerint alakul, a második sportnap programja családi vetélkedővel bővül. A június 3-án megrendezésre kerülő II. Válkörzésre természetesen nem csak váliakat várnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában