Hasznos

2023.03.20. 07:15

Ingyenes lakossági elektronikai hulladék gyűjtést tartanak Adonyban

A veszélyes hulladéknak számító, használaton kívüli elektromos és elektronikai eszközök, berendezések, valamint lemerült akkumulátorok gyűjtésát szervezik meg Adonyban 2023. március 25-én 8 és 13 óra között a Rákóczi u. 171/3 hrsz (régi vasbolt területe, Lángos büfé mögött) alatt.

feol.hu

Használaton kívüli televíziókat, monitorokat és számítógépeket is leadhatnak Zichyújfalu lakói szombaton

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A duol.hu cikkében olvasható, hogy a begyűjtés napján a begyűjtő pontra mindenki viheti a működésképtelen, használaton kívüli, árammal, elemmel, vagy akkumulátorral működő eszközeit, egész berendezéseit, lemerült akkumulátorait! Szétszedett, hiányos berendezést nem vesznek át! Ezeket NE a háza elé tegye ki!  

A háztartásokban sok veszélyesnek számító hulladék is képződik, amelyeket nem szabad a szemétgyűjtőbe dobni, ugyanakkor elszállításuk gondot okoz. A szervezők célja, hogy megakadályozzák, hogy valamelyik árokparton, erdőszélen kössenek ki ezek a berendezések, avatatlan kezek által szétszedve, súlyosan szennyezve a talajt, a bennük lévő nehézfémektől és egyéb veszélyes kemikáliáktól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában