Ima és hálaadás szintere lesz

2023.03.16. 15:43

Felkerült a korpusz a csókakői feszületre

A nemzeti ünnep előtti napon felkerült a Korpusz a vár felé tartó út oldalában felállított kálváriáját záró feszületre. A felszentelése március 18-án, 15:30-kor lesz.

FMH

Fotó: szervezők

A település önkormányzata és a Barkócaberkenye Néptánccsoport szervezésében kialakított kálvária utolsó stációja egy kereszt. Ezt a 14 állomást már korábban felszentelték, megáldották. A keresztút végén, a várkapuval, illetve a barbakánnal szemben felállított feszületre március 14-én felkerült a Korpusz, melyet most szombaton szentel majd fel Mórocz Tamás plébános, kanonok. A több szakaszból álló rendezvény első mozzanata a szentmise lesz a Szent Donát Plébániatemplomban. Ezt követően Fűrész György polgármester tart ünnepi köszöntőt, és aztán kezdődik a feszület felszentelése a vár alatt.

Az önkéntesek mindent előkészítettek a szombat délutáni átadádásra
Fotós: szervezők

Az ünnep utolsó mozzanata Csókay András professzor 17:30-kor kezdődő előadása lesz, melyet a helyi művelődési házban tartanak. Ezen a helyszínen történik a missziós adomány felajánlása is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában