Már úton Alsószentivánra

2023.03.25. 17:00

Elkészült Sárszentmihály címeres tojása

Az Alsószentiván Községért Egyesület felhívása Sárszentmihályra is eljutott.

Hajdú Marianna

A tojásprojektet Jáger Józsefné Marika irányította, majd az elkészült művet is kézbe vette. A sárszentmihályi címer decoupage technikával készült

Fotó: Zelenák Tibor

A helyi Apró Csodák Egyesület (ACSE) tagjai voltak, akik magukra vállalták a nemes feladatot, hogy valami szép húsvétváró tojás költeményt alkossanak, ami méltón képviseli kis hazájukat.

Fotós: Zelenák Tibor

A pletyka szerint akadt olyan, aki először a tyúkokat kergette, tőlük várt útmutatást a tökéletes tojás elkészítéséhez, hiszen ők a legtapasztaltabbak a tojások megalkotásában. De ez a lehetőség nem bizonyult elég tartósnak, így került elő végül az almáriumból egy szép, méretes fából készült fehér tojás. Erre az időtálló formára került a község címere, amit úgynevezett decoupage technikával sikerült tökéletes hűséggel megjeleníteni az alkotóknak. 

Fotós: Zelenák Tibor

A címer mellett piros és kék tavaszi virágokat, barkát festett a sárszentmihályi tojásra Sturcz Tímea, s még a mező felett repkedő tarka lepke sem maradt le a kézi festéssel készült alkotásról.

Az alkotók nagyon várják az alsószentivániak fotóját a mihályi címeres tojásról, amint azt felhelyezik Fejér vármegye tojásfájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában