Balesetveszélyes játék

2023.03.30. 17:30

Betondarabokat raktak a sínekre az alsóvárosi réten

Ismét megjelent egy évek óta letűnt jelenség: gyerekek szórakoznak azzal, hogy a vasúti sínre nagyobb betondarabokat helyeznek. A játék azonban veszélyes is lehet!

Borsányi Bea

Az alsóvárosi réten két sínpálya is fut

Fotó: Fehér Gábor / FMH-Archív

- A Székesfehérvár-Szombathely vonalon komolyabb betondarabokat rakott szerdán, azaz március 29-én, két 12-14 évesnek látszó fiú Székesfehérváron a Balatoni úti felüljáró alatt, a réten keresztül futó sínpárra. Ez, azon felül, hogy közlekedési bűncselekmény, borzasztóan veszélyes is! – hívta fel a figyelmet Májer László, rendőrőrnagy, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa, akitől azt is megtudtuk, hogy a sötét ruházatot és fehér sapkát viselő fiatalokat a vasútbiztonsági szolgálat munkatársai zavarták meg a tevékenységükben. A fiúk a Tátra utca irányába menekültek el a helyszínről. 

A rendőrőrnagy rámutatott: jó esetben a vonat kerekei lelökik a sínről a betondarabot, ám a legrosszabb forgatókönyv szerint a vonat kisiklik és tömegbaleset következik be. Ezzel együtt a gyerekek saját magukat is veszélynek teszik ki, hiszen ha éppen akkor jön a vonat, amikor ők elmélyülten pakolnak, akár őket is elsodorhatja. 

Az őrnagy hozzátette, időről időre feltűnnek ilyen jellegű csínytevések, ám míg régebben inkább pénzérméket tettek a sínekre a kíváncsi, vagy huncut gyerekek, addig mostanság jelentősebb méretű, öntött betondarabokat cipelnek oda. Hasonló eset fordult már elő idén Békés vármegyében is. Májer László nyomatékosan felhívta a figyelmet, az ilyen cselekedet közlekedésbiztonsági bűncselekménynek számít és amennyiben az elkövetők elmúltak 14 évesek, büntethetők is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában