Menetrendváltozás

2023.03.14. 15:00

Az ünnep miatt változik a vonatok és buszok menetrendje

Március 15-én változik a vonatok és buszok közlekedési rendje – olvasható a MÁV közleményében.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció: Elekes Gergő / feol.hu

Mint írják az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója miatt szerdán ünnepi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Előtte és utána munkanapi menetrend érvényes.

– A kihasználtabb reggeli és délutáni vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően – fogalmaztak hírportáljukon. Ezen járatok közül, ami megyénket is érinti, az a Budapest–Nagykanizsa közötti Tópart InterCity – IC –, a Budapest–Keszthely közötti Balaton IC, illetve a Budapest–Tapolca vonalon közlekedő sebesvonat.

Az utasok közül a gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok és nyugdíjasok élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A 26 éven aluliak pedig a hétvégi, 33 százalékos kedvezményt vehetik igénybe. 

Ami a Volánbusz járatait illeti március 15-én a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek. A nemzeti ünnep előtti és utáni napokon a tanítási napra meghirdetett menetrend van érvényben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában