A vasútállomás környékén száznál is több új hely lesz

2023.02.24. 17:25

Zöldtetővel épülnek meg Fehérvár új, kétszintes kerékpártárolói

Még a február 10-ei közgyűlésen született meg a döntés, miszerint közbeszerzést ír ki az önkormányzat négy új, korszerű kerékpártároló megvalósításához. Ezeknek a tetejére növényeket ültetnek.

Házi Péter

Illusztráció!

Forrás: shutterstock

A városi testület elé került előterjesztésből kiderül, négy helyszínen épülnek majd meg ezek a korszerű tárolók egy projekt keretében. A vasútállomás elé három darab, egyenként legalább 30 kerékpár befogadására alkalmas, kétszintes tároló kerül. Hasonló jellegű tároló épül a Kodály Zoltán iskola mellé, a Deák Ferenc utca felé eső területre (harminc bicikli fér majd el itt), s ugyancsak harminc kerékpárt tehetnek majd le tulajdonosaik a Piac tér - McDonald’s parkoló előtti területen. A negyedik helyszín pedig a belváros mellett, a Panorama Offices mellett lesz. Ide 14 biciklit befogadni képes tároló épül. 

A közbeszerzési kiírás szerint a műszaki tartalom: biztonsági üveg, vagy polikarbonát lemez, szegélylezárással, vízcseppentővel, zöldtető kialakítása, esővízmegtartó-és lefolyáslassító lemezzel, a tároló tetejére pedig varjúhájszőnyeg kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában