Folytatódik a pentelei hagyomány

2023.02.08. 15:30

Várják a nevezéseket a XI. Kolbásztöltő Fesztiválra

Már várják a csapatok jelentkezését a pentelei kolbásztöltő fesztiválra, ahol a finom falatok mellett a családi programok és a jó hangulat is garantált. A XI. Kolbásztöltő Fesztivált február 25-én rendezik meg, jelentkezni pedig 17-ig lehet.

Baráth Eszter

Fotó: Máté Krisztián / Metropol

Idén is életre hívják a pentelei kolbásztöltő fesztivált, amelynek ezúttal is a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium udvara ad otthont. A programok sorozata 12:00 órakor indul majd, akkor kezdődik a hagyományőrző kézműves foglalkozás, az állatsimogató, az arcfestés, a kóstolók és ekkor nyílik meg a régi idők disznóvágásainak eszközeiből készült kiállítás is. A délután során színpadra lép a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes és a Pentelei Kéknefelejcs Hagyományőrző Népdalkör is.

A kolbásztöltő versenyre 4-6 fős csapatok jelentkezését várják. A csapatok feladata a hús bekeverése, töltése és sütése, majd az elkészült finomságokat a zsűri értékeli és díjazza. A csapatok elektronikus levélben jelezhetik nevezési szándékukat február 17-ig a [email protected] címen. A programmal kapcsolatban részletes információkat Dunaújváros önkormányzatának közösségi oldalán találnak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában