Elérhető digitalizáció, mindenkinek!

2023.02.09. 13:56

Új okostantermet kapott a Zentai Úti Általános Iskola (videó)

Szerda délután ünnepélyes keretek között adták át Székesfehérvár legújabb okostantermét, mely az Alba Innovár Okostanterem Program keretén belül készült el a Howmet-Köfém Kft. és a Székesfehérvári Tankerületi Központ hozzájárulásával.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Így már a Zentai Úti Általános Iskola okostantermében digitális tábla, 3D-s nyomtató és a tablettek is rendelkezésére állnak a pedagógusoknak és az ott tanuló gyermekeknek. Az átadón a város polgármestere, Cser-Palkovics András elmondta, hogy fontos felkészíteni a fiatalokat a digitális technológiák nyújtotta lehetőségekre, melyben nagy segítséget nyújtanak azok a felkészült tanárok, akik az Alba Innovár képzéseinek segítségével elsajátítják az okostantermekhez tartozó módszertanokat.

Az eseményen részt vett még Laufer Tamás, az Alba Innovár Digitális Élményközpont vezetője, aki részletezte törekvéseiket. Céljuk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a digitalizációt. Majd pedig azt, hogy a tanárokat felkészítsék arra, hogyan építsék be a digitális eszközöket a mindennapi tanításba. 

Katus István, a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető igazgatója is hasonlóképp vélekedett, a digitális készségek fejlesztését és a nyelvtanulást kulcsfontosságúnak tartotja a 21. században, főleg a munkaerőpiacon. 

Az átadón jelen volt még Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselője.

Fotós: Nagy Norbert / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában