Nyolc nagyobb fa dőlt ki

2023.02.06. 15:06

Szombat óta folyamatosan dolgoznak a Városgondnokság parkfenntartói

A Városgondnokság szombat óta jelentős fizikai állománnyal dolgozik városszerte a leszakadt faágak összegyűjtésén és a viharos szél okozta közterületi károk elhárításán.

Bácskai Gergely / ÖKK

Fotó: Bácskai Gergely / ÖKK

Olyan időjárás esetében, mint amilyen a szombati is volt, azonnal feláll a Városgondnokság fizikai állománya és elsősorban az úttestre, járdára és parkolókra dőlt fáktól mentesíti a területet – mondta Homoki László, a Városgondnokság Kertészeti Divíziójának vezetője.
Szombaton a városban nyolc nagyobb fa dőlt ki. Egy Lövölde úti udvaron a viharos szél áldozata lett egy százéves tölgyfa, ami a kidőlésével nem okozott ugyan kárt, de egy rendkívül idős példányról van szó. Szintén egy idősebb japánakác dőlt ki a Zichy ligetben.
Az egész város területén rengeteg száraz ág is leesett a fákról, melyeknek összegyűjtése szinte egész hétre munkát ad a Városgondnokság parkfenntartó csoportjainak. Nagyon sok bejelentés érkezett, a szakemberek türelmet kérnek, igyekeznek a leghamarabb végigérni a városon. A teljes állomány ezen dolgozik, beleértve a favágó csoportot is. A kidőlt fákat a Városgondnokság telephelyére szállítják, ahol felvágják, majd szociális tűzifaként hasznosítják azokat.
Amennyiben a lakosok közterületen megdőlt fát látnak, akkor érdemes bejelenteniük az esetet, melyet kivizsgálnak a Városgondnokság szakemberei. A közterületi hibabejelentő a Székesfehérvár applikáción is elérhető.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában