Adománygyűjtés

2023.02.23. 19:00

Székesfehérváron is gyűjtésbe kezdett a Mi Hazánk a török földrengéskárosultak javára

A törökországi földrengéskárosultak javára kezdeményezett adománygyűjtést országos szinten a Mi Hazánk Mozgalom, amelyhez a székesfehérvári, illetve a Fejér vármegyei szervezet is csatakozott.

Borsányi Bea

Az ősi Antiókiát a történelem során már többször maga alá temette a földrengés. Február hatodikán ismét lesújtott a természeti katasztrófa Antakyára

Fotó: Szabó Márk

Meghatározatlan ideig várják a tárgyi felajánlásokat – ruhaneműket már nem kérnek Törökországban – Székesfehérváron a párt városi irodájában a Piac tér 12-14. szám alatt, ahol hetente egyszer, csütörtöki napokon 12-17 óra között lehet leadni az adományokat. Mindenképpen egyeztessenek azonban telefonon, mielőtt útnak indulnak, ezt a 30/ 939-8581-es telefonszámon tudják megtenni. Amiket leginkább várnak: takarók, generátorok, gázfűtők, hálózsákok, téli sátrak, mobil toalett, illetve fürdőszoba, valamint higiéniai termékek. Aki inkább pénzzel támogatná a földrengés károsultjait, az a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetségének az MKB Banknál vezetett forint számlaszámára utalhatja át a támogatásra szánt összeget. A számlaszámot megtalálják a követség holnapján a budapest.emb.mfa.gov.tr weblapcímen. 

Végh Annamária, a Mi Hazánk Mozgalom székesfehérvári elnöke arra a kezdeményezésükre is emlékeztetett, hogy minden magyar kutató-mentő, aki a helyszínen részt vett a földrengés utáni mentésben, kapjon életmentő emlékérmet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában